08-12-03

Crema di nocciole (hazelnootcreme)

Dit nagerechtje maak je met : ½ liter melk – 5 eierdooiers – 100 gr suiker – 50 gr witte bloem – 1 zakje vanillesuiker – 80 gr hazelnoten – 200 gr room.

Je laat de melk opwarmen, zonder dat ze kookt. Klop de room op. Laat dan de noten lichtjes roostern in een voorverwarmde oven op 180°C. hak ze dan fijn, zodat ze bijna poeder worden en hou er een stuk of 12 over voor de versiering.
Doe de eierdooiers in een kom, samen met de suiker en roer ze dooreen tot je een homogene massa hebt.
Doe deze creme nu in een pan, voeg er de gezeefde bloem bij, de vanillesuiker en geleidelijk ook de warme melk. Roer goed dooreen zodat je geen klonters krijgt. Breng terug aan de kook en laat dit 5 minuutjes doorkoken, terwijl je blijft roeren. Voeg dan de gehakte noten erbij. Laat afkoelen en doe er ook voorzichtig de opgeklopte room bij.
Giet de creme nu in individuele kopjes, versier met enkele overgehouden hazelnoten, die je op hun geheel kan laten of in twee snijden, of versier met wat chocolade.
Buon appetito!
Recept : Spaghettitaliani.

13:55 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

hhhhmmmm En wij maar kwijlen .....

Gepost door: M&G | 10-12-03

De commentaren zijn gesloten.