12-12-03

Mousse al cioccolato amaro con salsa alla menta (fondantchocolademousse met muntsaus)

Dit verrukkelijke nagerecht heb ik gekregen van Claudio,een kok met als hobby de computer. Hij zegt zelf dat de foto’s van zijn gerechten niet in verhouding staan tot het gerecht zelf. Kan je je voorstellen hoe dit dessert dan wel moet smaken als hij het zelf klaarmaakt!
Voor 5 porties heb je nodig :
150 gr fondantchocolade – 50 gr suiker – 175 gr room – 2 eieren – 1 blaadje gelatine – 1,5 eetlepels amandellikeur

Je laat de chocolade au-bain-marie smelten. Ondertussen roer je de eierdooiers los met de suiker. Als deze laatste goed gemengd zijn, doe je er heel voorzichtig de gesmolten chocolade bij. Daarna doe je er ook de likeur en het gelatineblaadje erbij dat je voordien even liet weken in die likeur. Nu blijf je dit mengsel kloppen tot het koud is. Dan doe je er de room en de eiwitten bij die je voordien stijf geklopt hebt. Meng dit heel voorzichtig. Doe de chocolademousse dan in individuele potjes en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
Ondertussen heb je alle tijd om de muntsaus te maken (op basis van creme anglaise). Hiervoor gebruik je : 125 gr melk die je opwarmt met een zakje vanillesuiker en 1,5 eetlepel muntsiroop. Voordien heb je al 2 eierdooiers losgeklopt met 40 gr suiker en wat aardappelzetmeel. Je doet het mengsel bij de melk, roert alles zorgvuldig dooreen tot het begint in te dikken. Zorg er wel voor dat het geheel niet meer kookt, want dan zou je “eierkoek” krijgen in plaats van een gladde creme. Laat de creme afkoelen in de koelkast.
Om dit op te dienen giet je een bodem van muntcreme op een bordje en plaatst er het chocolademoesje op. Versier met wat blaadjes munt of maak er een kunstwerkje van zoals Claudio.
Buon appetito!

Tip : In plaats van de munt, kan je ook andere smaken toevoegen zoals koffie, cacao, kastanjepuree
Je kan hier een kijkje nemen naar nog meer lekkere gerechten van Claudio.

De commentaren zijn gesloten.