16-12-03

Macedonia calda cremolata (warme fruitsla met ijsroom)

In Italië eindigt een maaltijd heel vaak met een nagerecht op basis van fruit. Dit keer maken we een warme fruitsla met de volgende ingrediënten :
Gemengd fruit (hier kies je naar eigen smaak) : bananen – druiven – peren – appels – vijgen – aardbeien – appelsienen - frambozen ... – enkele noten – 20 gr boter – 2 eetlepels rietsuiker–roomijs – voor de versiering : slagroom – chocoladeschilfers - amandelkoekjes

Kies het fruit dat je het lekkerst vindt. Snijd het fruit in niet al te kleine stukken.
Laat de boter smelten in een antikleefpan (het ideaal is een wokpan.) Doe het fruit en de rietsuiker in de pan en roer alles goed dooreen tot het fruit schuimig wordt. Voeg er voorzichtig de noten bij.
Doe deze warme macedoine in een glazen beker. Leg er een bolletje roomijs op en werk af met wat slagroom, schilfers chocolade en eventueel wat verkruimelde amandelkoekjes of een stukje fruit.
Buon appetito!

13:44 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.