22-12-03

Cake alle fragole (cake met aardbeien)

Ingrediënten :
1 pan di spagna (zie recept hiervoor, of je kan ook een gewone cake hiervoor gebruiken) - 2 eierdooiers – 60 gr suiker – 125 gr mascarpone – 70 gr suiker – 325 gr slagroom – 15 gr gelaine in blaadjes – 2 bakjes aardbeien

Bereiding :
Klop de eierdooiers met 60 gr suiker tot ze wit en schuimig zijn en doe dit mengsel in een kom.
Meng de mascarpone met 70 gr suiker en voeg dit bij het suikermengsel.
Klop 300 gr slagroom stijf en voeg dit voorzichtig bij het eerder gemaakte mengsel.
Laat ondertussen de resterende 25 gr slagroom opwarmen en los hierin de gelatineblaadjes op, die je voordien in koud water geweekt hebt en daarna uitgeknepen.
Breng op smaak met 2 – 3 lepels Grand Marnier.
Snijd een niet al te dikke schijf van de Pan di Spagna en leg ze in een ronde springvorm. Doe er het mengsel op en strijk het oppervlak glad. Zet de vorm nu minstens twee uur in de koelkast. Wanneer het nagerecht goed afgekoeld en zodanig opgestijfd is dat je het uit de springvorm kan halen, open je de springvorm en legt de cake op een serveerschaal.
Versier de oppervlakte met de in schijfjes gesneden aardbeien en overstrooi met wat poedersuiker.
Buon appetito!

Dit is een recept van :Dolcitalia.net.

De commentaren zijn gesloten.