23-12-03

Torta al cioccolato e nocciole (taart met chocolade en hazelnoten)

Ingrediënten (voor 10 personen) :
240 gr bloem – 250 gr poedersuiker – 200 gr boter – 150 gr hazelnoten – 150 gr fondantchocolade – 30 gr cacao – honing – 5 eierdooiers – 4 eiwitten – rhum – zout

Bereiding :
De poedersuiker met de zachte boter en wat zout tot schuim kloppen. Nu langzaam de eierdooiers toevoegen en met een houten lepel roeren. Dan voeg je de gezeefde bloem en cacao bij, de fijnversnipperde chocolade, de grof gehakte hazelnoten, een lepel rum, twee lepels honing en de helft van de eiwitten die je voordien stijfgeklopt hebt met wat zout.
Tenslotte voeg je bij dit mengsel ook de rest van de stijfgeklopte eiwitten. Meng dit alles heel voorzichtig.
Wrijf een rechthoekige bakvorm in met boter en bloem, giet er het mengsel in en bak gedurende 20 minuten in een oven van 200°C. Halverwege de baktijd leg je een aluminiumfolie op het gebak, om te vermijden dat het te donker van kleur wordt.
Serveer koud en in redelijk dikke plakken.
Buon appetito!

Dit is een recept van :Dolcitalia.net.

De commentaren zijn gesloten.