02-02-04

Crespelle con ricotta (Pannenkoeken met ricotta)

Maria Lichtmis, 2 februari, is in de Lage Landen traditiegetrouw pannenkoekendag. Vergeet niet de laatste pannenkoek zo hoop op te gooien dat hij boven op de keukenkast belandt. Laat hem daar een jaar liggen en je zal een jaar boordevol geluk meemaken. Dat zeggen de bijgelovigen onder ons toch. Ook in Italië gelooft men dat de kaarsen die op die dag gezegend worden geluk brengen. En in de kuststreken gelooft men dat men er de drenkelingen mee vindt. Wanneer men de kaarsen in zee gooit, zouden ze zinken waar het lichaam ligt.
Wat er ook van waar is, een pannenkoek gaat er altijd in.

Ingrediënten voor 4 personen:
200 gr bloem - 1/2 liter melk - 3 eieren - 200 gr ricotta, een halve appelsien, een citroen, een lepeltje gekonfijte appelsienschil, 80 gr suiker, 50 gr fondant chocolade, een snuifje zout,poedersuiker

Meng de bloem met de melk, de eieren, een lepel suiker, een snuifje zout en de geraspte schil van een halve appelsien. Laat het beslag een half uur rusten.
Voor de vulling maak je een creme met de ricotta en de overgebleven suiker. Breng op smaak met het sap en de geraspte schil van een halve citroen. Doe er de gekonfijte appelsienschil en de chocolade in schilfers bij. Bewaar de creme in de koelkast tot je ze gebruikt.
Dan bak je de pannenkoeken. Laat wat boter smelten in een pan. Doe er een pollepel van het deeg in. Draai de pan goed rond zodat het deeg over de hele pan verspreid wordt en bak de pannenkoeken aan beide kanten tot alle deeg opgebruikt is.
Bestrijk de pannenkoeken nu met de vulling en rol ze op zodat je kleine rolletjes krijgt.
Als ze afgekoeld zijn bestrooi je ze met poedersuiker.


Buon appetito!
Recept : Italianpasta

08:47 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.