08-02-04

Semifreddo alle fragole (semifreddo met aardbeien)

Ingrediënten :
1 kg aardbeien - 350 gr suiker - 1/2 glas azijn - 1 lepel poedersuiker - het sap van een citroen - 1/2 glas maraschino - 12 lange vingers - 600 gr slagroom

Bereiding :
Maak een siroop. Doe daarvoor de suiker met 1 glas water in een pan en laat 10 minuten koken. Schuim 2 - 3 keer op.
Was de aardbeien vlug in water met azijn. Houd 10 hele aardbeien apart.
Mix de overige aardbeien met het citroensap. Doe er de lauwe siroop bij, maar houd 3 lepels apart en voeg er 1/3 van de maraschino bij.
Klop 500 gr slagroom op en voeg dit bij het mengsel.
Besprenkel een plumcake-vorm met wat likeur en doe er de helft van het mengsel in. Zet 20 minuten in de diepvries.
Meng dan de overblijvende likeur met de 3 overblijvende lepels siroop. Drenk de lange vingers er in en maak 2 lagen in de cakevorm.
Leg er de aardbeien over, die je in twee gesneden hebt en doe er dan de andere helft van het mengsel bij.
Laat ten minste 6 uur opstijven in de diepvries.
Haal de cakevorm een half uurtje op voorhand uit de diepvries. Keer de cakevorm om op een serveerschaal en versier met toefjes slagroom.
Buon appetito!
Recept : Dolcitalia

14:45 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.