09-02-04

Budino di riso al cioccolato (Rijstpudding met chocolade)

Ingrediënten :
200 gr rijst - 200 gr fondantchocolade - 75 gr suiker - 50 gr boter - 1/4 liter room - 1/2 liter melk - 1 citroen - 1 glaasje likeur naar eigen smaak

Bereiding :
Doe de melk met de suiker in een pan en zet die op een matig vuur. Als de melk begint te koken, doe je er de rijst bij en laat koken tot alle melk opgenomen is. Vergeet niet regelmatig te roeren.
Als de rijst klaar is, doe je er de boter bij en de geraspte schil van een citroen evenals de likeur. Meng goed en laat afkoelen.
Klop de room op en voeg hem pas bij de rijst als die volledig afgekoeld is.
Doe de rijstpap dan in 1 grote of 6 individuele puddingvormpjes die je vooraf ingeboterd hebt. Zet ca. 2 uur in de koelkast.
Laat de chocolade smelten au bain-marie. Giet over de rijstpap die je uit de vorm gehaald hebt en omgekeerd op een schaal gelegd hebt. Zet terug in de koelkast tot de chocolade opgesteven is.
Buon appetito!

08:28 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.