18-02-04

Berlingozzo

Dit is een heel oud koekje, van ca. 1400 , en verspreid in heel Toscane.
De naam komt van Berlingaccio, wat zowel Vette Donderdag betekent als ook een masker is dat gebruikt werd bij karnaval en van het Duitse Bretling komt.

Ingrediënten :
400 gr bloem -2 eieren - 2 eierdooiers
200 gr suiker - 100 gr boter -1 zakje gist
citroen-zout

Bereiding :
Klop de eieren los met de suiker. Klop heel lang tot je een schuimige massa hebt.
Doe er de gesmolten boter bij, de gist, de geraspte schil van een citroen (of eventueel van een appelsien), de bloem en een snuifje zout. Soms wordt er ook een lepeltje anijszaadjes toegevoegd.
Het deeg moet soepel en vochtig zijn. Je kan eventueel nog wat melk toevoegen.
Geef het deeg de vorm van een langwerpig brood , of doe het deeg in een cakevorm en bak 30 tot 40 minuten in een matig verwarmde oven.
Buon appetito!

13:42 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.