18-02-04

Carteddate

Ingrediënten :

500 gr witte bloem
20 gr biergist
2 dl olijfolie
de schil van een citroen of appelsien
1 glas Marsala
honing
kaneel
frituurolie

Bereiding :

Giet 2 dl olie in een pan met de schil van een citroen of appelsien en verwarm 10 minuten op een matig vuur.
Filter de olie en laat afkoelen.
Meng de bloem met de olie, marsala, een beetje zout en de gist die je in een beetje lauw water opgelost hebt.
Als het deeg klaar is (het moet soepel en glad zijn), bedek je het men een keukenhanddoek en laat het 2 uur rijzen.
Rol het dan met een deegrol zo dun mogelijk uit. Met een gekartelde pastasnijder snijd je linten van 5 cm breed en 50 cm lang.
Plooi ze in de lengterichting, druk de boorden elke 3 - 4 cm bijeen en rol ze op in een spiraalvorm die je sluit door de 2 zijden bijeen te knijpen.
Frituur de carteddate. Ze zijn klaar als ze goudbruin gekleurd en krokant zijn.
Haal ze uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer ze nog warm, overstrooid met poedersuiker, honing of gekookte wijn.
Buon appetito!

09:49 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.