18-02-04

Castagnole (2)

Typisch karnavalsgebak uit Friuli

Ingrediënten :

400 gr bloem - 4 eieren
100 gr boter - 50 gr suiker
De geraspte schil van een citroen - 150 gr olie
zout - 100 gr poedersuiker
kaneel - 1 glaasje rum

Bereiding :
Zet een pan op het vuur met het water, de boter en een snuifje zout. Zodra het water begint te koken, haal je de pan van het vuur en doe je er de bloem in één keer bij, terwijl je krachtig roert.Laat afkoelen en boeg er dan één voor één de eieren bij, evenals de griessuiker en de geraspte schil van een citroen. Kneed nog enkele minuten.
Bedek het deeg en laat 1/2 uur rusten
Warm de olie op en neem hoopjes deeg met een lepel. Laat ze in de olie glijden.
Laat ze goudkleurig worden, haal ze uit de olie.
Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer koud en bestrooid met poedersuiker.
Buon appetito!
Recept : O.G.Costa

14:09 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Bravo Bellisima

Gepost door: Knoeier | 18-02-04

De commentaren zijn gesloten.