18-02-04

Cenci

Deze koekjes uit Prato worden ook wel liefdesknopen genoemd.
Dit Toscaanse koekje is wellicht wel het meest bekende. De naam betekent eigenlijk vodden, lompen. Dat heeft alles te maken met het slordige uitzicht van de koekjes. Vaak worden ze opgediend met een glaasje Vinsanto bij.

Ingrediënten :
500 gr bloem - 50 gr boter - 100 gr griessuiker
1 zakje vanillesuiker - 3 eieren
1 glas zoete witte wijn, grappa of een andere likeur naar keuze
zout - olie - geraspte citroenschil
Bereiding :
Zeef de bloem in een kom. Mak een kuiltje in het midden.
Doe er de eieren in, dan de boter, in stukjes gesneden, de kristalsuiker, vanillesuiker,zout, wijn en de geraspte citroenschil. Meng alles goed tot een soepel elastisch deeg.
Laat het deeg afgedekt 1 uur rusten.
Rol het deeg uit met een pastamachine of een deegrol tot een dikte van 2 - 3 mm. Snijd met een gekarteld deegwieltje repen van 20 cm lang en 3 cm breed en leg er een losse knoop in of maak wat bizarre vormpjes.
Frituur de cenci nu met 3 - 4 tegelijk in olijfolie van 190°C tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker.
Buon appetito!
Recept : O.G.Costa

13:45 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.