18-02-04

Chiacchiere (Praatjes)

Dit is misschien wel het eenvoudigste recept van alle karnavalskoekjes. Ze hebben ook het meeste succes. Je vindt ze in heel Italië. Alleen verschilt de naam van streek tot streek. In Friuli zijn het Grostoli, in Emilia sfrappole, in Veneto Galani, in Marche Frappe, in Toscane Cenci,en in Campania chiacchiere. De variant in de verschillende streken verschilt in de drank die men gebruikt : marsala , witte wijn, anijslikeur, acquavite.


Ingrediënten :
80 gr witte bloem - 1 ei - 2 lepels Marsala - zout.
Bereiding :

Meng alle ingrediënten goed en laat het mengsel dan een uur rusten.
Rol het deeg uit met een pastamachine of een deegrol tot een dun vel van 1,5 - 2 mm en met een gekartelde deegwieltje snijd je er de chiacchiere uit.
Frituur in zeer warme olie. Het is niet ongebruikelijk dat de eerste 2 - 3 koekjes mislukken omdat de olie nog niet warm genoeg is.
Laat de koekjes uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met poedersuiker .
Buon appetito!
Recept : O.G.Costa

09:28 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.