18-02-04

Fritelle di mele (appelbeignets)


Ingrediënten : 150 gr witte bloem - 7 gr biergist - 2 appels - 1 eigeel - 2 lepels poedersuiker - 1 lepel griessuiker - zout - frituurolie

Bereiding :
Schil de appels. Verwijder het klokhuis met een appelboor. Snijd ze dan horizontaal in schijven van een halve cm.

Bestrooi de appels met de poedersuiker laat ze enkele minuten rusten.
Bereid het beslag door de gist in 200 gr lauw water op te lossen. Meng met de bloem, een snuifje zout, de griessuiker en de eierdooier, tot je een zacht beslag hebt.Haal de appelschijven door het beslag.
Warm de frituurolie op. Die moet zeer heet zijn. Frituur dan de appelschijven tot ze goudbruin zijn.Haal ze uit de olie. Laat ze wat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met poedersuiker. Serveer warm.

Buon appetito!

Tip : Laat de appels eerst een half uurtje marineren in een likeur naar keuze (cognac, rum, grappa) en voeg een snuifje saffraan toe aan het deeg.

08:17 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.