18-02-04

Orruviolos (ook : Rossignoli of Rossini) : Karnavalskoekje uit Sardinië


Ingrediënten :
1 ei - 2 eierdooiers - 400 gr ricotta - 100 gr suiker - 2 zakjes vanillesuiker - 1/2 zakje droge gist - 2 citroenen - 120 gr bloem

Bereiding :
Klop de eieren los met de suiker. De er het sap van een citroen bij en de geraspte schil van 2 citroenen, de ricotta en de bloem. Meng alles goed dooreen.
Doe er de vanillesuiker en het gistpoeder bij. Als het deeg te nat is, doe je er nog wat bloem bij.
Maak nu balletjes (zo groot als een ping-pongbal). Draai ze in de bloem en frituur ze in hete olie. Ze blijven 2 - 3 dagen goed.
Buon appetito!
Recept : Zia Angie

08:43 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.