18-02-04

Sgonfiotti

Dit is een specialiteit uit Piacenza.

Ingrediënten :

200 gr bloem - 50 gr boter
25 gr suiker - 4 eieren
1 citroen - 50 gr poedersuiker
250 gr water - Frituurolie

Bereiding :
Zet een pan op het vuur met het water, de boter en een snuifje zout. Zodra het water begint te koken, haal je de pan van het vuur en doe je er de bloem in één keer bij, terwijl je krachtig roert.Laat afkoelen en boeg er dan één voor één de eieren bij, evenals de griessuiker en de geraspte schil van een citroen. Kneed nog enkele minuten.
Bedek het deeg en laat 1/2 uur rusten
Warm de olie op en neem hoopjes deeg met een lepel. Laat ze in de olie glijden.
Laat ze goudkleurig worden, haal ze uit de olie.
Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer koud en bestrooid met poedersuiker.
Buon appetito!
Recept : O.G.Costa

13:59 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.