18-02-04

Stelle filanti (Vallende sterren)


Ingrediënten :

1 kg bloem - 4 eiers - 10 gr biergist
50 gr boter - 1/2 glas olijfolie
1 glas melk -1 glas suiker
De geraspte schil van een citroen - zout

Bereiding :

Giet de bloem op het werkvlak en maak in het midden een kuiltje. Daarin doe je geleidelijk alle ingrediënten, tot je een deeg krijgt dat niet te droog en niet te nat is. Kneed het deeg heel goed.
Verdeel het dan in 4 stukken en maak 4 cirkels, zo groot als een bord.
Op elk vel leg je dan een laagje suiker over de ganse oppervlakte. Rol elk vel op en snijd dan strookjes af, alsof het tagliatelle zijn.
Doe de arachide-olie in een pan en frituur de rolletjes. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer.
Buon appetito!
Recept : O.G.Costa

09:14 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.