18-02-04

Stiacciata alla fiorentina (Firenze)


Ingrediënten :
2 eieren
10 lepels suiker
12 lepels bloem
5 lepels melk - 5 lepels olijfolie
1 appelsien - zout - 1 zakje gist

Bereiding :
Klop de eieren goed los met de suiker. Voeg de bloem bij, samen met de melk, de olijfolie, de geraspte schil van een appelsien en wat zout. Mix alles heel goed dooreen.
Los 1 zakje gist op in wat melk en voeg dit bij het mengsel.
Doe alles nu in een bakvorm (20X30), bekleed met bakpapier en zet 20 minuten in een heteluchtoven van 150°C.
Je kan de stiaccata eventueel ook vullen. Daarvoor laat je ze afkoelen. Snijd ze doormidden laat je fantasie de vrije loop voor de vulling : slagroom - mascarpone - crème patissière - nutella - ricottacreme .
Overstrooi met poedersuiker
Buon appetito!

09:00 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.