18-02-04

Zeppole

Deze koekjes hebben een heel lange traditie.
Vroeger stonden de napoletaanse bakkers op het feest van Sint Jozef op 19 maart voor hun winkel op straat, waar ze de zeppole maakten.
Later werden de koekjes ook gegeten tijdens het karnval.

Ingrediënten :
250 gr bloem
250 gr water
zout
frituurolie
100 gr vanillesuiker

Bereiding :

Neem een halve kg zeer fijne bloem. Meet ze met een glaasje.
Neem dan evenveel glaasjes water als er bloem is en doe er nog wat zout bij. Zet het water op het vuur en zodra het begint te koken , doe je er in één keer de bloem bij.
Blijf voortdurend roeren met een houten lepel en als het mengsel in één keer loskomt van de pan, doof je het vuur.
Leg het deeg op een ingeolied werkvlak. Kneed het gedurende 10 minuten en klop het regelmatig op met een deegroller.
Als het deeg soepel en dun uitgerold is, maak je er rolletjes van zo dik als een pink en 20 cm lang. Breng de uiteinden van de rolletjes samen en maak er ovaalvormige ringetjes (geen ronde) van.
Frituur ze in warme olie. Tijdens het frituren maak je hier en daar een gaatje met een spiesje. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met suiker, gemengd met vaillesuiker.
Buon appetito!
Recept : O.G.Costa

09:35 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.