24-02-04

Castagnole maken

Castagnole maken is echt niet zo moeilijk. Ziehier hoe de kinderen van de lagere school van Arcevia les kregen van nonna Velia :

De ingrediënten die ze gebruikten :
5 eieren - 1 citroen - 1 "geutje" water - 5 lepels suiker - 5 lepels olijfolie - 500 gr bloem - reuzel of zonnebloemolie - honing of poedersuiker

     
  Breek de eieren.  Doe ze in een diepe kom. Rasp de schil van een citroen
     
  Klop de eieren schuimig.  Doe er eventueel wat water bij (hier in de eischil) om het mengsel wat vochtiger te maken.  Doe er de geraspte schil van een citroen bij.  Voeg ook de suiker toe.
     
  Tenslotte gaat de olijfolie er bij.  Dan wordt de bloem toegevoegd.  Het deeg moet stevig maar toch vochtig zijn, omdat het met de hand bewerkt wordt.  Nu worden er allerlei vormpjes gemaakt.  Bevochtig je vingers met olie vooraleer je begint.
     
  Twee leuke vormpjes.  Dan kunnen we beginnen bakken.  Warm de olie op in een diepe pan.  Verwarm ondertussen de honing au bain-marie.
     
  Doe nu één voor één de koekjes in de olie.  Als ze opgezwollen en goudbruin zijn, zijn ze klaar.  Je kan ze nu in de honing wentelen.  Of overstrooien met poedersuiker.
   
 

 En smullen maar...!

 

Recept :  Lagere school Anselmi van Arcevia

17:08 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.