02-03-04

Prugne con crema di zafferano (Pruimen met saffraancreme)

Ingrediënten :
150 gr ricotta - 3 lepels suiker of honing - 120 gr melk - 1 zakje saffraan - 1 appelsien - 16 gedroogde pruimen

Bereiding :
Doe de ricotta in een kom en roer de kaas los met een vork. Doe er de suiker of honing, naar smaak, bij en voeg ook geleidelijk de melk toe, terwijl je blijft roeren tot je een schuimige creme hebt.
Voeg er nu het zakje saffraan en de geraspte schil van een appelsien bij. Laat de creme minstens 2 uur rusten in de koelkast.
Ondertussen was je de pruimen en laat ze enkele uren in het water weken. Doe ze in een kom, zet ze onder water en kook ze tot al het water opgenomen is.
Neem individuele schaaltjes en leg er 4 pruimen per persoon in. Doe er de ricotta-saffraancreme over en dien op.

Buon appetito!

11:04 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.