16-03-04

Frittelle di San Giuseppe (Oliebollen van Sint Jozef)

Ingrediënten :
225 gr bloem - 10 gr biergist - frituurolie - zout - suiker

Bereiding :
Leg 75 gr bloem op het werkvlak. Maak een kuiltje in het midden en doe daar de gist in die je opgelost heb in een klein beetje lauw water. Meng goed tot je een vast deeg krijgt. Maak er een bol van, bedek met een handdoek en laat op een warme plaats 1,5 uur rijzen.
Leg de bal nu in een grote kom. Doe er de rest van de bloem bij met een snuifje zout. Doe er dan geleidelijk een glaasje lauw water bij en meng de bloem met het deeg. Bewerk ca. 20 mminuten krachtig met de handen tot je een elastisch deeg hebt dat in één stuk loskomt van de kom.
Bedek de kom opnieuw en laat nog 4 uur rijzen op een warme plaats.

Dan warm je de frituurolie op. Met lichtjes natgemaakte vingers neem je stukjes deeg ter grootte van een noot. Duw dan onderaan de twee duimen in het deeg en bovenaan de twee wijsvingers. Met de middenvinger rek je het deeg uit tot je een soort ring hebt ter grootte van een schoteltje (als je ze frituurt, gaan ze krimpen). Leg ze dan in de hete olie.
Als de oliebollen goudbruin en krokant zijn, zijn ze klaar. Je haalt ze uit, laat ze wat uitlekken op keukenpapier en overstrooit ze met suiker.
Serveer zeer warm.

Buon appetito!

14:20 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.