16-03-04

Sfinge di San Giuseppe (Sint-Jozefssoezen)

Ingrediënten : (voor 8 soezen)
Voor de soezen : 1 tas water - 1/2 tas boter - 1 tas bloem - een snuifje zout - 4 eieren - 1 theelepel geraspte sinaasappelschil - 8 maraschino kersen.
Voor de vulling : 1 tas ricotta - 2 lepels chocoladeschilfers - 1 lepeltje geraspte appelsienschil - 1/3 tas poedersuiker - 1/2 tas slagroom - 1 theelepel vanille-extrakt

Bereiding :
Maak eerst de vulling : Meng de ricotta met de chocolade, de appelsienschil en de poedersuiker. Doe er voorzichtig de opgeklopte slagroom en de vanille bij. Zet het mengsel in de koelkast
Maak nu het deeg voor de soezen. Breng het water met de boter aan de kook en laat koken tot alle boter gesmolten is. Roer dan snel de bloem met het zout erdoor en bllijf kloppen tot het deeg een bal vormt en loskomt van de randen.
Neem de pan van het vuur en laat het deeg 5 minuten rusten. Doe er dan één voor één de eieren bij en klop tot de eieren goed gemengd zijn. Tenslotte doe je er de sinaasappelschil bij. Het deeg moet stijf zijn.
Neem het deeg met een eetlepel en leg het in hoopjes op een ingevet bakblik. Bak de soezen gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C.
Prik er dan even in om de damp te laten ontsnappen en laat ze nog 5 minuten rusten in de oven. Haal ze uit en laat afkoelen.
Snijd een hoedje af van de soezen en vul ze met het ricottamengsel. Versier met een maraschinokers en eventueel wat gekonfijte appelsienschil.

Buon appetito!

14:36 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.