16-03-04

Zeppole di San Giuseppe

Ingrediënten :
250 gr bloem - 30 gr suiker - 50 gr boter - 4 eieren - 1 snuifje zout - 1 flesje vanille-extrakt - 1 zakje bakpoeder - frituurolie
(Het aantal gebruikte eieren is louter indikatief. Het aantal hangt af van de grootte, de kwaliteit van de bloem, enz. Je moet eieren toevoegen tot je een redelijk stevige creme hebt.)

Bereiding :
Warm 4 glazen water op met de boter en een snuifje zout. Zodra het water begint te koken, de pan van het vuur halen en de bloem erbij doen, terwijl je krachtig roert.
Zet de pan terug op het vuur en blijf roeren tot het deeg loskomt van de wanden.
Laat afkoelen en voeg suiker, eiers, vanille en tenslotte de bakpoeder bij. Meng alles goed dooreen.
Neem een lepel van het deeg. Rol het met de hand tot een rolletje waarmee je een ring maakt. Doe dit tot alle deeg opgebruikt is.
Frituur de zeppole in hete olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi met poedersuiker.

Buon appetito!

15:05 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.