18-03-04

Bignè di San Giuseppe (Sint-Jozefsbeignets)

Ingrediënten :
185 gr bloem - 90 gr boter - 4 eieren - 1 à 2 zakjes vanillesuiker - zout

Bereiding :
Begin met de bloem te zeven met de vanillesuiker.
Doe 375 ml water in een pan met 2 snuifjes zout en de boter.  Breng aan de kook en laat koken tot al de boter gesmolten is.
Haal de pan van het vuur en voeg er in één keer de bloem bij.  Roer krachtig tot alles goed gemengd is.  Zet de pan terug op het vuur en blijf krachtig roeren tot het deeg loskomt van de wanden.
Haal de pan van het vuur en laat het deeg 10 minuten rusten.  Voeg er dan de eiers bij.  Het is belangrijk dat ze één voor één toegevoegd worden en dat je goed roert tot je een homogeen mengsel hebt (Als je er een lepel insteekt en weer uithaalt, moet je een lint krijgen.).
Dan doe je het deeg in een spuitzak.  Je kan nu kiezen hoe je ze klaarmaakt, in de oven of gefrituurd.

Voor de oven heb je een bakblik met bakpapier nodig. Je moet de oven 15 minuten voorverwarmen op 200°C. Op het bakblik maak je hoopjes ter grootte van een noot. Bestrijk de hoopjes met losgeklopt eigeel. Bak 20 minuten zonder de oven te openen. Als ze klaar zijn, zijn ze langs buiten droog en binnenin hol. Laat ze afkoelen in de oven.
Om de beignets te frituren volstaat het, ze in de kokende olie te laten glijden, met behulp van een lepel. Als ze opzwellen, haal je ze uit, Je kan ze eventueel overstrooien met poedersuiker.
Om ze te vullen met creme kan je een patissièrespuitje gebruiken.

Een vulling kan je maken met :
2 eierdooiers, 2 lepels suiker, 1 lepel bloem, 2 glazen melk, de schil van een citroen.
De creme maken is zeer gemakkelijk en gaat ook heel vlug. De enige moeilijkheid is om geen klonters te hebben.
Voeg de bloem bij de suiker. Doe de eierdooiers één per één bij en roer vlug dooreen . Als je een homogene massa hebt, voeg je er een klein beetje melk bij.
Laat de 2 glazen melk lauw worden. Haal van het vuur. Voeg er het bloemmengsel en de citroenschil aan toe. Meng goed dooreen en zet terug op het vuur. Roer krachtig verder tot je de gewenste dikte hebt. Haal de citroenschil eruit en doe de lauwe creme in een spuitzak. Nu kan je de beignets vullen.

Buon appetito!

14:15 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.