23-03-04

Torta pasquale siciliana (Siciliaanse paastaart)

Ingrediënten :
taart : 3 eieren - 400 gr bloem - 350 gr suiker - 100 gr margarine - 1 zakje gist
Vulling : 400 gr ricotta - 100 gr geknfijt fruit - 100 gr chocolade - 100 gr perzikconfituur - 1 snuifje kaneel
Versiering : 50 gr poedersuiker - 100 gr amandelen

Bereiding :
Meng alle ingrediënten voor de taart. Verdeel het deeg in twee.
Wrijf een rechthoekige taartvorm in met boter en bestuif met wat bloem. Leg de helft van het deeg erin.
Meng alle ingrediënten voor de vulling. Giet dit mengsel over het deeg. Bedek met de andere helft van het deeg. Sluit de boorden goed.
Leg de amandels bovenop het deeg, de een tegen de ander, als een soort tapijt, maar leg ze niet te dicht tegen de randen.
Verwarm de oven voor op 250°C. Zet de taart in de oven en verlaag de temperatuur tot 200°C. Laat de taart ca. 30 minuten bakken.
Bestrooi met poedersuiker.

Buon appetito !

Recept : Cookaround

12:42 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.