25-03-04

Panettone di pasqua (Panettone van pasen)

Ingrediënten :
1/2 kg bloem - 200 gr rozijnen - 2 eieren - 30 gr biergist - de geraspte schil van een citroen - 1 glaasje marsala - 1 tas melk - 75 gr suiker

Bereiding :
Kneed alles goed dooreen behalve de rozijnen die je wat laat weken in lauw water. Je moet het deeg de avond voordien bereiden en afgedekt gedurende een nacht laten rijzen.
's Morgens kneed je het deeg opnieuw. Doe er nu de uitgelekte rozijnen bij. Laat nog 2 uur rijzen en kneed het deeg een derde maal stevig dooreen.
Maak een pannettonevorm van het deeg en bak in een warme oven. (Met pasen wordt de pannettone vaak in de vorm van een duif of een lam gebakken).
Laat afkoelen en dien op in schijven als cake.

Buon appetito !

Recept : Cookaround

09:48 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.