02-04-04

Creme caramel

Ingrediënten : (4 personen)
1/2 liter melk - 5 eieren - 1 vanillestokje - 130 gr suiker - 4 lepels suiker voor de caramel

Bereiding :
Doe de melk in een pan.  Voeg er het vanillestokje bij en breng aan de kook.
In een kom meng je de eieren met de suiker.  Meng goed dooreen zonder op te kloppen.  Giet er langzaam de melk bij door een zeefje.
Maak de caramel.  Doe daarvoor 2 lepels water in een pannetje.  Voeg de vier lepels suiker bij en laat koken tot het mengsel een mooie goudbruine kleur heeft.  Haal van het vuur, giet het in 4 vormpjes en giet er het mengsel van ei en melk over.
Zet de vormpjes in een ovenschaal, bekleed met bakpapier, giet er warm water bij, maar let erop dat het niet hoger komt dan één derde van de vormpjes.
Zet in een voorverwarmde oven van 160°C en laat de creme caramel ca. 1 uur bakken.
Op het einde van de baktijd moet de creme stevig zijn, maar niet hard.  Laat volledig afkoelen en zet de vormpjes in de koelkast. Op het moment van het opdienen maak je ze met een mes los langs de boorden en stort ze uit op de bordjes en giet er de caramel over.

Buon appetito ! 

 Recept : Spaghettitaliani

10:54 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.