02-04-04

Dita di apostoli (Apostelvingers)

Dit paasgebakje vindt zijn oorsprong in Puglia. Het kan warm of koud gegeten worden.

Ingrediënten : 
200 gr verse ricotta - 100 gr griessuiker - 50 gr cacao - een half glas witte zoete likeur - boter en olie - 4 eiwitten - poedersuiker of kaneel - zout

Bereiding :
Met een houten lepel roer je de griessuiker en de cacao door de ricotta. Meng goed dooreen en doe er dan de likeur bij. Je moet een homogeen mengsel hebben dat zacht is, maar niet te slap.
Klop de eiwitten met een snuifje zout ( niet tot sneeuw kloppen, ze moeten nog wat vloeibaar zijn). Zet dan een kleine vorm of pannetje op het vuur met een diameter van 10 - 12 cm en smelt daarin wat boter met enkele druppels olie. Als dat begint te koken, laat je er een lepel eiwit in vallen, zodat je een soort pannenkoekje krijgt, dat zo dun mogelijk moet zijn. Herhaal dit tot alle eiwit opgebruikt is.
Naarmate de pannenkoekjes klaar zijn, leg je ze op een schotel en in het midden van elke pannenkoek, leg je een grote lepel van het ricottamengsel. Dan rol je ze, met vochtige handen op in de vorm van een grote cigaar. Sluit de pannenkoek. Het lijkt nu wel een gevulde cannellone. Leg de rolletjes op een serveerschotel en overstrooi met poedersuiker of kaneel.

 Buon appetito !

11:11 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.