02-04-04

Pastiera di tagliolini (Pastiera met tagliolini)

Ingrediënten :
Kruimeldeeg :1 kg bloem - 3000 gr suiker - 1 geraspte citroenschil - een mespunt bicarbonaat - 1 zakje vanille - 6 eieren
Vulling : 300 gr fijne tagliolini - 300 gr suiker - 500 ml melk - 4 eieren - appelsienschil - kaneel - vanille - enkele kruidnagels - 1 klein glas oranjebloesemwater - limoncello (citroenjenever)

Bereiding :
Voor het deeg meng je alle ingrediënten en bewerkt het deeg een half uurtje met de handen. Maak een ronde vorm. Leg die op een bord. Leg er een tweede bord op en zet in de koelkast.

Ondertussen maak je de vulling : Kook de tagliolini enkele minuten in licht gezouten water, giet ze af en doe ze dan in de melk, waarin je de suiker opgelost hebt.
Laat afkoelen en roer af en toe. Als de pasta de melk helemaal opgenomen heeft, voeg je er de eieren, de specerijen en de overige ingrediënten bij.

Leg 3/4 van het deeg in een bakvorm. Giet er het mengsel in. Maak met het overgebleven deeg de bekende deeglinten voor de pastiera en bak ca. een uur in een oven van 170°C.
Bestrooi met suiker en dien warm op.

Buon appetito !

Recept : Zia Angie

13:36 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.