19-04-04

Bavarese di ricotta con frutti di bosco (Ricottabavarois met bosvruchten)

Ingrediënten :
250 gr suiker - 450 ml slagroom - het sap van een citroen - 1 glaasje kirsch - 750 gr verse ricotta - 2 blaadjes gelatine (in lauw water geweekt en uitgeknepen) - de geraspte schil van een citroen - kaneel - 500 gr bosaardbeien en bosbessen - een beetje vanille
Voor de saus : 500 gr bosvruchten - 50 gr suiker - 1 glas kirsch

Bereiding :
Zeef de ricotta met de suiker. Voeg het citroensap toe, de geraspte citroenschil, de vanille, kirsch, de gelatine die je eerst op het vuur opgelost hebt, de slagroom die je langzaam toevoegt en tenslotte de bosvruchten.
Bekleed een springvorm met bakpapier ; doe er de vulling in.  Zet 2 uur in de diepvries en dan in de koelkast.  Je kan ook individuele vormpjes gebruiken.
Voor de saus kook je de bosvruchten met de suiker in de kirsch.  Pureer ze.  Serveer de bavarois op de saus en versier met wat overgelaten bosvruchten en een blaadje munt.

Buon appetito!

 Recept : Città della Spezia.

 

08:59 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.