19-04-04

Torta di mascarpone con frutta rossa (Mascarponetaart met rood fruit)

Ingrediënten :
Bodem : 3 eetlepels gesmolten boter - 125 gr droge koekjes (type Petit Beurre - speculoos of amaretti, amandelkoekjes) - 50 gr suiker
Vulling : 500 gr mascarpone - 5 gelatineblaadjes - 150 gr suiker - 2 eetlepels citroensap - 4 eieren - 500 gr aardbeien of frambozen - 2 lepels Grand Marnier of een andere fruitlikeur - citroenschil en munt voor de versiering

Bereiding :
Bekleed een springvorm met bakpapier.  Verkruimel de koekjes en meng ze met de boter en de suiker.  Leg dit in de springvorm en druk goed aan.  Zet minstens 15 minuten in de koelkast of tot het geheel opgesteven is.
Week de gelatine in koud water en knijp ze uit.  Verwarm het citroensap en los de gelatine hierin op.  Meng de mascarpone met de suiker, en de eierdooiers.  Voeg de gelatine toe.  Klop de eiwitten tot schuim en meng dit voorzichtig onder het kaasmengsel.  Je kan er eventueel ook nog wat opgeklopte room aan toevoegen.
Schep het kaasmengsel over de taartbodem.  Spatel de bovenkant gelijk en laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
Was het fruit, droog goed af en verwijder de steeltjes.  Grote aardbeien kan je in twee of in schijfjes snijden.  Houd enkele aardbeien over.  Doe die in een pan met de Grand Marnier en een lepel suiker.  Plet ze fijn tot een moes.  Leg een spiegel van deze (afgekoelde) moes op een serveerbord.  Leg de rest van het fruit rondom en haal de cake uit de vorm, versier met wat fijngesneden citroenschil en een blaadje munt.

Buon appetito!

11:33 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.