22-04-04

Caramelle di frutta al ragout di fragole (Karamellen van fruit op een ragout van aardbeien)

Ingrediënten :
350 gr bladerdeeg - 500 gr aardbeien - 1 rijpe banaan - 1 citroen - 1 ei - 150 gr witte gesmolten chocolade - 3 dl suikersiroop - 2 lepels rhum - poedersuiker

Bereiding :
Rol het deeg uit en snijd rechthoeken van 8 x 5 cm.  Klop het ei los en strijk er de boorden van het deeg mee in.
Pel de banaan en plet ze fijn met een vork.  De banaan moet zacht zijn als een creme.  Voeg er enkel druppels citroen bij.  Leg een schepje op de rechthoekjes.
Was de aardbeien en droog ze goed af.  Kies er enkele middelgrote uit en leg ze op de rechthoekjes.  Met een lepeltje laat je wat chocolade vallen op de aarbeien.
Terwijl je oplet dat de vullling niet naar buiten komt, rol je de aardbei op met het deeg, sluit goed af en draait met duim en wijsvinger, tot je een soort karamel hebt.  Strijk in metde rest van het losgeklopt ei, laat 15 minuten rusten en bak dan 15 mminuten in een warme oven van 200°C.  Haal ze uit de oven.
Maak de ragout, door de overblijvende aardbeien in kleine blokjes te snijden.  Doe ze in een kom met de siroop, rhum en een beetje citroensap.
Dien op in een bord met de ragout waarop je 3 karamellen legt, bestrooid met poedersuiker.

Buon appetito!

Recept : Città della Spezia.

15:10 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.