04-05-04

Melanzane all'Amalfitana(Aubergines zoals in Amalfi)

Dit is een nagerecht op basis van aubergines met chocolade! Ja, je leest dit goed. Het is een specialiteit van de kust van Amalfi en ondanks, of misschien dank zij, de contrasterende ingrediënten, zeker de moeite van het proberen waard.

Ingrediënten :
6 aubergines
voor de banketbakkersroom : 1/2 l melk - 6 eierdooiers - 250 gr suiker - 50 gr bloem - een snuifje zout - vanillesuiker - 100 gr geconfijte citrusvruchten
Voor de chocoladecreme : 50 gr cacao - 25 gr bloem - 1/2 l melk - 25 gr boter

 

Bereiding :

Snijd de aubergines in de langsrichting in schijven van ca. 1/2 cm dik. Doe ze in een bord en bestrooi ze met zout. Laag per laag.

 

De schotel met de gezouten aubergineschijven met water vullen, een bord erop leggen met een gewicht.
Laat dit 2 uur rusten. Zo verliezen de aubergines hun zoute bittere smaak.


Ondertussen kan je de creme patissière maken : Meng suiker, vanillesuiker en de zes eierdooiers in een antikleefpan. Klop (nog altijd van het vuur weg) tot je een romige creme hebt. Zeef de bloem erdoor en meng alles voorzichtig.
Laat de melk koken. Zet de pan nu op het vuur en onder voortdurend roeren doe je er de melk bij. Blijf roeren tot je een stevige creme hebt. Let erop dat de creme niet verbrandt. Op het einde zou je een dergelijke creme moeten hebben.


Voor de chocoladecreme ga je eigenlijk volgens hetzelfde principe te werk. Meng de melk met de suiker, cacao en bloem en roer dooreen tot je een mooie romige creme hebt. Zet dan de pan op het vuur en blijf roeren. Haal de pan van het vuur en roer er de boter onder. Laat de creme afkoelen.Na 2 uur haal je de aubergines uit het water en droogt ze goed af met een keukenhanddoek. Daarna worden ze in de olie gefrituurd. Laat uitlekken en afkoelen op keukenpapier.


Leg nu in een schotel een laag aubergines...

 

 

 

daarop een laag creme patissière met de geconfijte citrusvruchten. Daarop weer een laag aubergines en nog een laag creme patissière met citrusvruchten.

 

 Na de laatste laag aubergines komt de chocoladecreme. Strijk mooi glad en laat best een nacht in de koelkast opstijven.

 

 

 

Bestrooi met wat poedersuiker, geef er een lekkere koffie bij en ...

Buon appetito!

Recept : Bella-Italia

14:12 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.