25-05-04

Cassata carlofortina (Cassata van Carloforte)

Ingrediënten :
250 gr ricotta - 70 gr suiker - 1/2 glas rhum - 120 gr gekonfijte appelsien- en citroenschil - muntblaadjes
Voor de saus  :  3 bakjes bosvruchten (braambessen, bosbessen, frambozen,...) - 60 gr suiker - 1/2 glas rhum

Bereiding :
Met een elektrische mixer meng je de ricotta met de suiker en de rhum.  Als het mengsel glad en crèmig is , voeg je de gekonfijte schil toe en laat het geheel 2 uur rusten in de koelkast.
Was en reinig de bosvruchten.  Leg ze in een pannetje, voeg rhum en suiker toe en laat 10 - 13 minuten koken.
Leg wat saus op individuele borden en leg er in het midden een stukje cassata op.
Versier met wat blaadjes munt.

Buon appetito!

Recept : Ristorante Da Nicolo - chefkok Luigi Pomata

20:01 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.