09-06-04

Crostata primavera (Lentetaart)

Ingrediënten :
Deeg  : 2 50 gr witte bloem  - 50 gr aardappelzetmeel  -  80 gr gepelde noten, geroosterd en fijngehakt  -  1 ei  -  100 gr suiker  -  100 gr boter -  1/2 zakje gist  -  1 snuifje zout  -  2 à 3 glazen witte wijn
Voor de creme  :  120 gr mascarpone  -  3 eierdooiers  -  60 ml marsala  -  60 gr suiker
Voor de versiering  :  500 gr aardbeien  - 50 gr marsepein  -  3 lepels bloemsuiker  -  2 à 3 druppels groene kleurstof voor voedingsmiddelen of muntsiroop  -  50 gr amandelen in schijfjes

Bereiding :
Bereid het deeg.  Meng alle ingrediënten goed dooreen en zet het deeeg 1 uur in de koelkast.
Klop de eiers met de suiker au bain-marie.  Als ze schuimig zijn, doe je er de marsala bij en klopt nog ca. 10 minuten verder.  Laat de sabayon afkoelen en meng hem dan voorzicht met de mascarpone.  Zet de creme in de koelkast.
Rol het deeg uit en leg het in een taartvorm van 26 cm diameter.  Prik enkele keren in de bodem met een vork.  Leg er ovenpapier in en vul het deeg met bonen of rijst.  Bak 15 minuten op 180°C.  Verwijder de bonen en het papier en bak nog eens 5 - 8 minuten.  Laat de taart afkoelen op een rooster.
Was de aardbeien en droog ze af.  Met een scherp mes maak je een zig-zag insnijding in het midden, zodat je 2 helften als een bloem bekomt.
Als het deeg koud is, vul je het met de creme en versiert met de aardbeien.
Voor de blaadjes :
Meng de marsepein met de bloemsuiker en de kleurstof tot je een gladde en homogene pasta hebt.  Op een met bloemsuiker bestoven werkvlak rol je de pasta uit en snijd er bloemblaadjes van.  Leg de amandelschijfjes en de marsepeinblaadjes op de taart.

Buon appetito !

Recept : Punto CR

11:42 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.