09-06-04

La crostata di ricotta alle fragole e aceto balsamico (Ricottataart met aardbeien en balsamicoazijn)

Ingrediënten :
Boterdeeg :  300 gr bloem -   75 gr suiker  -  150 gr boter  - 2  eierdooiers
Vulling  :  250 gr ricotta  -  90 gr suiker  -  2 bakjes bosaardbeien (of gewone aardbeien)  -  3 lepels balsamicoazijn

Bereiding :
Meng de ingrediënten voor het deeg.  Rol het deeg uit tot een dikte van max. 1 cm.  Vet een taartvorm in met boter.  Bestuif met bloem en leg het deeg er in.  Druk het deeg goed tegen de randen.  Leg er bakpapier op en droge bonen - zodat het deeg niet omhoog komt tijdens het bakken - en bak het deeg 20 minuten op 180°C.
Meng de ricotta met de suiker.
Snijd de aardbeien in schijfjes en meng ze met de azijn.
Haal de taartvorm uit de oven.  Verwijder de bonen en het papier en laat afkoelen.
Strijk er de ricotta over uit.  Leg de aardbeien over de taart en dien op.

Buon appetito!

Recept : Gennarino

11:26 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.