11-06-04

Budino alla vaniglia e frutti rossi (Vanillepudding met rode vruchten)

Ingrediënten : (voor 6 personen)
1 zakje bloem voor vanillepudding - 4 lepels suiker - 1/2 liter melk - 1 pakje savoiardi (lange vingers) - 200 gr aardbeien en frambozen - kersen

Bereiding :
Maak de vanillepudding klaar.  Meng de bloem met de suiker en voeg wat melk toe.  Je kan eventueel ook wat geraspte citroenschil of appelsienschil toevoegen.  Maak de pudding verder klaar zoals op het pakje staat aangegeven.
Maak het fruit schoon en droog het af.
Ontpit de kersen en snijd ze in twee.  Snijd de aardbeien in stukjes.
Leg de ring van een springvorm op een serveerschotel en bekleed hem met keukenfolie.
Snijd de lange vingers in twee en zet ze langs de wanden van de springvorm.  Zorg ervoor dat de afgesneden kant langs onder staat.
Leg de overige koekjes op de bodem.  Houd één koekje over.
Giet de helft van de lauwgeworden vanillepudding in de vorm.  Bedek de pudding met de aardbeien en frambozen.  Verbrokkel het overgebleven koekje over het fruit en bedek met de rest van de pudding.
Zet de vorm minstens 6 uur in de koelkast.
Haal de vorm uit de koelkast en bedek met de kersen.  Haal voorzichtig de springvorm los en verwijder de keukenfolie onderaan.

Buon appetito !

Recept : Punto CR

10:40 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.