11-06-04

Mousse di fragole (Aardbeienmousse)

Ingrediënten :
200 gr aardbeien - 200 gr griessuiker - 3 eiwitten - 1 lepel citroensap - 1 dl room - zout

Bereiding :
Pureer de aardbeien met een lepel citroensap.  Haal ze door een zeef.
Doe de suiker in een pannetje met 2 lepels water en warm op.  Laat 5 minuten op het vuur staan tot je een dikke siroop hebt.
Klop de eiwitten met een snuifje zout tot sneeuw en terwijl je blijft kloppen voeg je er geleidelijk de warme siroop bij.  Blijf verder kloppen tot deze meringue afgekoeld is.
Klop de room op en voeg hem bij de aardbeipuree.  Meng dit dan voorzichtig onder de meringue.
Verdeel over 4 bekers, waarin je enkele stukjes aardbei gelegd hebt, en zet deze 4 uur in de diepvries.
Haal de bekers uit de diepvries 30 minuten voor het opdienen.

Buon appetito!

19:39 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.