22-06-04

Cheese cake estiva (Zomers kaasgebak)

Ingrediënten : (8 personen)
200 gr droge, niet al te zoete koekjes - 100 gr boter op kamertemperatuur - 1/2 tas koffie
400 gr ricotta - 200 ml room - 2 eieren - 100 gr suiker - 5 blaadjes gelatine (10 gr) - de geraspte schil van een citroen - zout - 1 bakje aardbeien - 1 handvol pijnboompitten.

Bereiding :
Wentel de koekjes in de koffie en plet ze. Mix de geplette koekjes met de in stukjes gesneden boter.  Bedek een springvorm van 22 - 24 cm met bakpapier.  Leg het mengsel op de bodem en druk goed aan.  Zet de vorm in de koelkast.
Week de gelatine 5 - 10 minuten in koud water.  Bereid ondertussen de vulling.
Klop de eierdooiers los met de suiker (houd één lepeltje over).  Blijf kloppen tot je een schuimig mengsel bekomt.  Voeg de citroenschil en de ricotta toe.  Meng alles goed dooreen.
Klop de room op  (Houd één lepel over)  met de overgehouden lepel suiker en zet ze in de koelkast tot je ze gebruikt.
Klop de eiwitten met een snuifje zout tot sneeuw.
Knijp de gelatine uit en los ze op in de opgewarmde overgehouden room.  Voeg dit bij de ricotta .  Meng goed en doe er ook de eiwitten bij.  Meng voorzichtig van onder naar boven.  Tot slot doe je er de opgeklopte room bij.
Snijd de aardbeien in stukjes en leg de helft op de koekjes.  Giet er het ricottamengsel over en zet 2 - 3 uur in de koelkast.  Als de creme opgesteven is,  versier je met de rest van de aardbeien en de pijnboompitten.  Bewaar in de koelkast tot het opdienen.

Buon appetito !

Recept : Punto CR

Tip :  Als je er een tekst wilt opschrijven,  smelt je wat fondantchocolade au bain-marie,  giet ze in een spuitzak en schrijft je tekst op een vel bakpapier dat je plat op het werkvlak legt.  Laat 10 minuten opstijven in de koelkast en haal de tekst voorzichtig los van het bakpapier en leg hem op de taart.

15:04 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.