22-06-04

Crostata fiorita alle fragole (Bloementaart met aardbeien)

Ingrediënten :
450 gr bloem 00 (witte bloem)  -  200 gr griessuiker - 170 gr boter - 2 eieren - de geraspte schil van een citroen - 1 snuifje zout
50 cl melk - 1 zakje vanillesuiker- de schil van 1/2 citrroen - 2  lepels bloem - 70 gr griessuiker + 1 lepel suiker - 3 eierdooiers
500 gr aardbeien - amandels in schijfjes - 100 gr chocolade

Bereiding :
Deeg : Zeef de bloem met een snuifje zout.  Voeg de suiker toe, de malse boter met de citroenschil en de eieren.  Bewerk het deeg niet te lang, zodat het niet opwarmt.  Als je een glad deeg hebt,  draai je het in keukenfolie en laat het rusten in de koelkast  (Je kan het deeg ruim op voorhand klaarmaken).

Creme :  Breng de melk aan de kook met de citroenschil.  Klop de eierdooiers met 70 gr suiker en de vanillesuiker tot ze schuimig zijn.  Voeg de gezeefde bloem toe en meng goed.
Haal de citroenschil uit de melk en giet de melk geleidelijk bij het mengsel.  Zet de pan terug op een zacht vuur tot de creme begint te dikken.  Laat afkoelen en bedek met een lepel suiker (zodat er zich geen "velletje" boven op de creme vormt).

Was de aardbeien en droog ze goed af.  Met een scherp mes snijd je ze in zig-zag in 2 delen, als bloemen.
Rol het deeg uit tot een dikte van 1/2 cm.  Leg het deeg in een bakvorm met bakpapier.  Prik enkele keren in het deeg met een vork.  Bedek het deeg met bakpapier. Leg er gedroogde bonen op en bak 30 minuten op 180°C.  Verwijder bonen en papier.  Laat afkoelen op een rooster.
Leg een laagje  amandels op het deeg.
Als de creme koud is,  strijk je ze over het deeg.
Smelt de chocolade au bain-marie (melk, fondant of 1/2-1/2) en strijk ze over de creme.
Bedek met de aardbeien en enkele amandels.  Met de overgebleven chocolade versier je de taart.
Bewaar in de koelkast tot het opdienen.

Buon appetito !

Recept :

De commentaren zijn gesloten.