22-06-04

Torta di rose e ricotta (Taart met rozen en ricotta)

Dit recept stamt uit de Napoletaanse kloosters.  Het werd voor het eerst vermeld in 1540, ter gelegenheid van het feest van de roos.

Ingrediënten :
3 eieren - 300 gr ricotta - 200 gr suiker -1 glas melk - 400 gr bloem - geraspte schil van een citroen - de rozeblaadjes van 2 (onbespoten)rozen - 5 blaadjes munt - 1 glaasje zoete likeur - aardbeien - slagroom - cognac - citroensap

Bereiding :
Klop de eieren los en voeg de ricotta toe met de suiker, melk en de gezeefde bloem.  Meng goed dooreen.  Voeg dan de geraspte citrroenschil toe met de rozeblaadjes (houd er enkele over voor de versiering) en de fijngesneden muntblaadjes.   Bewerk het deeg en voeg de likeur toe.
Giet het deeg in een bakvorm en bak 40 minuten in een matig verwarmde oven.  Laat afkoelen.
Snijd het gebak in twee en bedek de onderste helft met de slagroom, aardbeien, wat citroensap en een beetje cognac.
Leg de bovenste schijf er terug op en versier met slagroom en de rozeblaadjes.  Zet enkele uren in de koelkast.

Buon appetito !

Recept : Zia Angie

15:42 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.