22-06-04

Zuppa alle fragole ("Aardbeiensoep")

Ingrediënten :
400 gr aardbeien - 150 gr Pan di Spagna (of botercake) - 2 lepels griessuiker - 2 dl room - 1 zakje vanillebloem - melk - rietsuiker - 2 lepels rum

Bereiding :
Was de aardbeien.  Droog ze af en snijd ze in twee.
Bereid de vanillepudding volgens de instrukties.  Laat lauw worden en meng met de room.
Leg op de bodem van een soufflé- of puddingvormpje een vingerdik schijfje pan di spagna (cake).
Maak een siroop met de griessuiker en 1/2 glas water.  Laat 5 minuten op een zacht vuur koken.
Laat afkoelen en voeg de rum toe.  Giet de siroop over de cake.
Doe de aardbeien bij de vanillepudding en giet ze over de vormpjes.
Bedek met een laagje rietsuiker.  Bak 3 minuten in de oven tot de suiker licht gesmolten is. Zet in de koelkast om af te koelen.

Buon appetito !

Recept : Zia Angie

15:30 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.