08-02-05

Rose alla crema di mandorle con salsa ai lamponi (Rozen met amandelcreme en frambozensaus) (6 personen)

Ingrediënten  (voor 6 rozen):
300 gr witte bloem - 70 gr suiker - 40 gr boter - 1/2 zakje poedergist - 60 ml melk - de geraspte schil van een citroen - 1,5 eieren
voor de creme : 70 gr suiker - 100 gr fijngehakte amandelen - 50 gr boter - enkele druppels amandelessence
voor de saus : 300 gr frambozen (mag ook uit diepvries) - 3 lepels griessuiker

Bereiding :
Los de gist op in de lauwe melk met een lepeltje suiker.  Laat 10 minuten rusten.
Meng de bloem met een snuifje zout, de suiker, de eieren, de gesmolten boter en de citroenschil.  Meng goed dooreen en giet er geleidelijk de melk met de gist bij.
Bewerk dit deeg ca. 15 minuten met de handen tot je een homogene pasta hebt. Laat het deeg afgedekt 2 uur rijzen.
Rooster de amandelen enkele minuten in de oven.  Laat ze afkoelen en hak ze fijn met de suiker.  Bewerk de boter tot ze zacht is, voeg de amandelen en suiker toe met de amandelessence.  Bewerk dit mengsel tot je een creme hebt.
Rol het deeg uit tot een rechthoek van ca. 40 x 36 cm.   Bestrijk met de creme en snijd 6 stukken van 6 cm breed en 40 cm lang.
Langs één zijde van elke strook maak je schuine insnijdingen van ca. 2 cm op 5 cm van elkaar.  Rol de stroken op in de vorm van een roos en laat ze in indivuele vormpjes ca. 50 minuten rijzen.
Verwarm de oven op 180°C.  Bak de rozen ca. 25//30 minuten.
Zeef de frambozen in een groentenzeef en voeg de suiker toe.
Bestrooi de rozen met poedersuiker.
Leg wat frambozensaus op een bordje en leg er een roos op.  Versier met de goed gewassen blaadjes van een rode roos en bestrooi met poedersuiker.
(Als de roos niet behandeld is, kan je de blaadjes opeten!)

Buon appetito ! 

 Recept : Intrage

14:49 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.