08-02-05

Torta di ricotta al cioccolato (Ricottataart met chocolade)

Ingrediënten :
500 gr ricotta - 8 eierdooiers - 4 opgeklopte eiwitten - 50 gr boter - 1/2 glas room - 1 eetlepel bloem - rozijnen (naar believen)
Chocoladegarnituur : 1 glas suiker - 1 ei - 100 gr boter - 1 eetlepel cacao

Bereiding :
Meng de boter met de eierdooiers, de ricotta en de suiker.  Voeg langzaam de eiwitten toe, daarna de room en tenslotte de bloem en de rozijnen.  Giet het geheel in een ingeboterde bakvorm en bak ca. 1 uur in een oven van 180°C.
Maak ondertussen de garnituur door alle ingrediënten daarvoor te mengen in een pan.  Zet de pan op het vuur en laat 2 minuten doorkoken.  Blijf roeren.
Als de taart klaar is, kan je ze bestrijken met de garnituur.

Buon appetito!

Recept : Cookaround

13:48 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.