08-02-05

Zabaione con fragole (Sabayon met aardbeien) (2 personen)

Ingrediënten :
80 gr aardbeien - 80 ml Marsala - 20 gr bloem - 50 gr suiker - 2 eierdooiers -80 ml droge witte wijn - 30ml slagroom

Bereiding :
Was de aardbeien in ijskoud water.  Droog ze voorzichtig af, snijd ze in kleine stukjes en zet ze in de koelkast.  Houd enkele aardbeien heel voor de versiering.
Klop de eierdooiers los met de suiker tot je een schuimige massa krijgt en voeg er al roerend de bloem bij.
Warm dan de wijn en de Marsala op in een redelijk grote pan, die je au bain-marie opwarmt. Zorg er zeker voor dat de vloeistof niet aan de kook komt.  Voeg het mengsel van bloem , ei en suiker bij de wijn en klop enkele minuten tot je een licht en schuimig mengsel krijgt.  Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen.  Vergeet niet nu en dan te roeren.  Als de sabayon volledig afgekoeld is, doe je er voorzichtig de opgeklopte room bij. Bewaar in de koelkast tot het moment van opdienen.
Neem individuele glazen bekers. Doe er afwisselend aardbeien en sabayon in en versier met enkele aardbeien , die je tot het laatste moment in de koelkast bewaart en wat slagroom.

Buon appetito!

12:10 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.