28-02-05

Budino di melone con crema di limone (Meloenpudding met citroencreme)

Ingrediënten :
400 gr meloen - 1 blaadje gelatine - 50 cl room - 70 gr suiker
Voor de citroencreme :  De geraspte schil van een citroen - citroensap - 50 cl vloeibare room - 1 lepel poedersuiker

Bereiding :
Met de mixer mix je de meloen fijn.  Zet het vruchtvlees op het vuur.  Als het begint te koken, voeg je de suiker en gelatine (die je in koud water geweekt en uitgeknepent hebt) toe.  Meng goed dooreen.
Laat afkoelen en voeg de stijfgeklopte room toe.
Meng hier 4 vormpjes mee en laat tenminste 3 uur afkoelen in de koelkast.
Voor de citroencreme klop je de room halfstijf.  Meng er de poedersuiker, de geraspte schil en het citroensap aan toe.
Op koude borden leg je een spiegel van de creme. Leg er de puddinkjes op.  Of je serveert de puddinkjes met de citroencreme apart erbij.

Buon appetito!

Recept : Città della Spezia.

11:53 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.