28-02-05

Pan di Spagna

Ingrediënten :
6 eieren - 250 gr suiker - 300 gr witte bloem - 1 snuifje zout - 1 lepeltje poedergist - geraspte schil van een citroen

Bereiding :
Klop de eiwitten met een snuifje zout tot sneeuw.
Klop de eierdooiers met de suiker los tot je een schuimige massa hebt.  Hoe langer je klopt, hoe lichter het mengsel wordt.
Voeg hier de gezeefde bloem en gist bij en de citroenschil en meng goed.
Doe er daarna geleidelijk de eiwitten bij.  Meng voorzichtig van onder naar boven.
Giet het mengsel in een taartvorm van 24/26 cm, die je voordien met bakpapier bekleed hebt en lichtjes ingeboterd.
Bak ca. 35-40 minuten op 170°C. (Prik met een vork om te zien of het deeg nog nat is.)

Laat de biscuit afkoelen en snijd hem dan horizontaal doormidden. Je kan de taart nu vullen naar keuze.
In het klassieke recept van Pan di Spagna wordt geen gist gebruikt, maar je kan een kleine hoeveelheid toevoegen om zeker een goed resultaat te krijgen.
Je kan er citroenschil aan toevoegen, maar ook appelsienschil of 2 lepels cacao om een chocoladecake te krijgen.

Buon appetito !

Recept : Punto CR

12:03 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.