14-03-05

Tagliatelle alle fragole (Tagliatelle met aardbeien)

Ingrediënten :
600 gr aardbeien - 80 gr amandels - 50 gr gepelde pistachenoten - 2 eieren - 2 lepels bloem - 1 glas melk - 3 lepels suiker - boter

Bereiding :
Doe de bloem in een kom en los ze op in de melk.  Meng goed dooreen tot je geen klonters meer hebt.
Klop de eieren los met 1 lepel suiker.  Doe er vervolgens het bloem-melkmengsel bij.  Met dit deeg maak je nu heel dunne flensjes.  Smelt telkens een klein klontje boter en bak de flensjes aan beide kanten.
Was ondertussen de aardbeien.  Pureer de helft en zet die in een pannetje op het vuur met 2 lepels suiker tot je een siroop hebt.  Voeg dan de andere helft van de aardbeien, die je in plakjes gesneden hebt, toe samen met de pistachenoten.
Snijd de flensjes in reepjes als tagliatelle.  Giet er wat van de siroop van de aardbeien over en bestrooi met fijngehakte amandelen.

Buon appetito !

12:09 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.