07-04-05

Budino alla menta e cioccolato (Muntpudding met chocolade)

Ingrediënten :
0,5 liter room - 1 vanillestokje - 3 eetlepels suiker - 4 eetlepels aardappelzetmeel - 1 glas muntsiroop - 3 eetlepels volle melk - 2 blaadjes gelatine - fondantchocolade - 6 blaadjes verse munt

Bereiding :
Week de blaadjes gelatine 10 minuten in koud water.
Doe de room in een pannetje.  Doe er het opengesneden vanillestokje in en breng langzaam aan de kook.
In een andere kom meng je het aardappelzetmeel met de melk, muntsiroop en suiker.  Voeg dit mengsel bij de kokende room en laat 10 minuten op een zacht vuurtje doorkoken.  Blijf roeren.
Haal de pan van het vuur, haal er het vanillestokje uit en los er de uitgeknepen gelatine in op.
Giet het mengsel in 6 aluminiumvormpjes.
Laat tenminste 3 uur afkoelen in de koelkast.  Zet de vormpjes even in warm water.  Haal de pudding eruit.  Leg ze op een bordje.
Versier met chocoladevlokken en een blaadje munt.

Buon appetito!

19:59 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.